ecohouse.bg - нискоенергийни сглобяеми къщи
телефон: +35989 6866 895
+35988 9301 225
+35988 9443 622
форма за контакт с ecohouse.bg- нискоенергийни сглобяеми къщи

Изпратете ни запитване!

Име, фамилия


E-mail


Телефон


Запитване
ecohouse.bg - нискоенергийни сглобяеми къщи, производство, монтаж ecohouse.bg - нискоенергийни сглобяеми къщи, производство, монтаж ecohouse.bg - нискоенергийни сглобяеми къщи, производство, монтаж

Новини

Предимства и недостатъци на сглобяемите къщи


В България все още има доста хора, които възприемат сглобяемите къщи като бараки, временни постройки или бунгала.  Понятието сглобяема къща е сграда, която се изработва в производствена база, транспортира се до мястото на строеж, където се сглобява върху предварително подготвена основа. За производството на сглобяеми къщи се използва OSB, някои използват ПДЧ и шперплат, вата, гипсфазер.
Съвременните дървени сглобяеми къщи за постоянно пребиваване се различават много от сезонните постройки. Те са на един, два може и на три етажа, с голяма площ, с различна и прекрасна архитектура.
Предимствата на сглобяемите къщи са:
- възможност за изпълнение на различни архитектурни решения;
- елементите се изработват предварително в заводски условия, което води до съкращаване сроковете за строителство;
- много добра топло изолация, което води до спестяване на енергия за отопление през зимата и климатизация през лятото;
- конструкцията се изгражда бързо, без това да се отразява на качеството на сградата;
- по-ниска цена;
- по-голяма използваемост на застроената площ;
- мокрите процеси са сведени до минимум;
- много ниско тегло на сградата
- устойчиви на земетресения  и земни свлачища;
- сглобяемите сгради се наричат още "селени" и ли "Еко" къщи, тъй като при производството им се употребяват материали, за чието преработване е използвано минимално количество енергия от не възобновяеми ресурси;
Съвременните дървените сглобяеми къщи по нищо не отстъпват на монолитното строителство, особено що се отнася до комфорта, здравината, използването на съвременни материали и икономичността.

Като недостатък на сглобяемите къщи се посочва нападението на дървесината от вредители.  Ние от ECOHOUSE при производството на сглобяема къща използваме суха дървесина и всеки един дървен елемент от къщата се импрегнира с импрегнатор против плесен, мухал, насекоми. Както при монолитното строителство, така и при сглобяемите къщи не трябва да се допускат течове на вода, засипване на външните стени с пръст или да се създават други условия за развитие на вредителите.
Като друг недостатък на сглобяемите къщи се посочва по-късия период за техническо използване. Но малко хора знаят, че при нормална поддръжка и експлоатация на дървените къщи срокът за живот в тях е по-голям, от срока на живот на монолитното строителство. Доказателство за това са къщите от дървена скелетно-гредова конструкция, при която този технически живот възлиза на повече от 300 години. Например в морските ни курорти има много старинни сгради, които все още се обитават, доста от тях са преустроени в малки хотели и ресторанти.
Голяма част от хората се притесняват, че сглобяемите къщи са неустойчиви. За пример дават, където голям процент от сградите са именно сглобяеми, че при торнадо те биват опустошени. Но всъщност торнадото разрушава всичко по пътя си. Въпреки това в САЩ продължават да строят такива сгради. За разлика от САЩ и други страни, в България не са се появили урагани с голяма разрушителна способност. У нас няма регистриран случай на дървена къща, съборена от силен вятър или сняг.
Друг недостатък на сглобяемите къщи се посочва пожарите. Най-често пожарите в жилищните сгради започва не от конструкцията на сградата, а от електроуреди или тютюнопушене. При пожар дори и незащитени дървени конструкции имат по-висока пожароустойчивост от стоманени, а в някой случаи и от стоманено-бетонните конструкции.Назад
промоция от Екохаус.бг

Вижте още

Технология

Сградите, които произвеждаме се изграждат на панелен принцип. Върху предварително...

азаро интериорен дизайн


Материали

Материалите, които използва ECOHOUSE, за производството на сглобяеми къщи...

азаро интериорен дизайнEcohouse.bg- производство и монтаж на нискоенергийни сглобяеми къщи
Офис гр. Бургас
ж.к. Лазур бл.108 вх.Б
GSM: 0896866895
GSM: 0889443622
2014 Ecohouse.bg- Всички права запазени

Powered by Suzara web design